Overige

Het Oosthonk gaat verbouwen!

Na een lange tijd van ontwerpen en overleggen met de gemeente Tiel. Is het eindelijk zover. Wijkcentrum Het Oosthonk gaat verbouwen! Omdat we steeds meer aanvragen krijgen en geen ‘ruimte’ beschikbaar hebben zijn we bezig geweest met een functionelere indeling van Het Oosthonk. Vanwege de continuïteit zal de verbouwing in verschillende fases plaatsvinden, zodat we niet dicht hoeven voor de verschillende groepen die nu weer in Het Oosthonk mogen samenkomen (conform Corona-maatregelen).

 

Wat gaat er gebeuren?

 

Het kantoortje aan de voorzijde en de zithoek aan de voorzijde gaan verdwijnen. Het kantoortje werd meer als opslag gebruikt en de zithoek maar een enkele keer. Deze ruimtes worden nu samengetrokken tot één grote ruimte. De lange ruimte van ruim 3 bij 10 meter zal dienst gaan doen als vergaderruimte voor verschillende doeleinden. Het zithoekgedeelte, wordt afgesloten van de grote ruimte en bij de vergaderruimte getrokken. Dit zal allemaal gebeuren voor de vakantie en in de eerste fase plaatsvinden.

Het voorraadhok naast de keuken wordt vergroot en de ruimte van het biljart wordt afgesloten. Zodat de grote ruimte gewoon gebruikt kan worden als er gespeeld wordt op het biljart. Hierdoor kunnen we meerdere groepen tegelijk kwijt. Dit gaat gebeuren in de tweede fase, afhankelijk van de snelheid zal dit nog voor de vakantie gerealiseerd worden.

De kleine ruimte achter werd nauwelijks gebruikt of was te klein voor de aanvragen die we kregen, deze ruimte gaat kleiner worden en gaat dienst doen als kantoor, waar we als Oosthonk-bestuur kunnen vergaderen en nieuwe huurders kunnen ontvangen.

“De kleine ruimte achter gebruikte ik eigenlijk al regelmatig als kantoor en ontvingen wij mensen, omdat deze ruimte veel representatiever eruit ziet dan de ruimte die bestempeld was als ‘kantoor’. De lichte ruimte werkt voor mij veel prettiger en doe hier ook regelmatig de administratie met de nieuwe penningmeester.” – Erik Hout (secretaris)

De ‘kleine’ ruimte gaat nog iets kleiner worden. De loze opslaghoek en een deel van de kleine ruimte zullen bij de nieuwe keuken getrokken worden.

De nieuwe keuken.

De nieuwe keuken gaat er komen, maar laat even op zich wachten door de lange levertijden van de leveranciers. De plaatsing van de keuken zal dus pas aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar plaatsvinden. De kleine keuken achter de bar zal drie keer zo groot worden, met een deur naar de achterzijde van het pand, hierdoor kan veel beter gekookt worden en zullen we de achterste keuken niet meer nodig hebben en hoeft er ook niet meer op het biljart gekookt te worden.

 

Als deze fase is afgerond dan zal de achterste keuken verwijderd worden en hier extra bergruimte worden gecreëerd worden. Dit zal in de laatste fase zijn.

Dus er is nog genoeg te doen!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *