Activiteiten

Stichting Oosthonk organiseert zelf activiteiten voor doelgroepen uit de wijk.

Maandag

13:30 – 15:30 Oosthonk Activiteiten Inloop

Donderdag

10:00 – 12:00 Oosthonk Koffie Inloop

Elke tweede Donderdag van de maand

17:30 – 20:00 Oosthonk Eetcafé – Diner

Elke derde Donderdag van de maand

12:00 – 13:30 Oosthonk Eetcafé – Lunch

Oosthonk Activiteiten Inloop is een leuke activiteit voor elke wijkbewoner. Het gaat erom dat iedereen een leuke middag heeft en met elkaar hun eigen hobby kan bedrijven, zoals kaarten maken of handwerken, een spelletje spelen, zoals sjoelen, kaarten, dammen of biljarten.

Oosthonk Koffie Inloop is een leuke activiteit voor elke wijkbewoner. Je kan even gezellig met elkaar een kopje koffie drinken en de laatste nieuwtjes met elkaar delen. Ook komen de heren van Oud-Tiel eens per maand op deze inloop bij elkaar. Op de donderdagochtend vertrekt er ook elke week een groep wandelaars die meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge, die bij terugkomst gezellig met elkaar een kopje koffie of thee drinken.

Het Oosthonk Eetcafé is een nieuw initiatief dat inmiddels alweer een jaar draait. Nadat Ouderen Gelderland tijdens de Corona Pandemie is opgeheven vonden wij, het bestuur van Het Oosthonk, het belangrijk dat de ‘aanschuiftafels’ niet verloren zouden gaan. In deze tijd hebben wij ook de verbouwing en nieuwe keuken gerealiseerd.

Onder “Het Oosthonk Eetcafé” draait er nu weer een gezellige eet-activiteit in Het Oosthonk op initiatief van Greet Overbeek en Linda Hout. 

Elke tweede donderdag van de maand hebben wij Oosthonk Eetcafé – Diner waar je voor slechts € 7,50 een heerlijk 3 gangen menu kan nuttigen inclusief iets te drinken.

Elke derde donderdag van de maand hebben wij Oosthonk Eetcafé – Lunch, waarbij iedereen voor € 5,00 een heerlijke lunch kan nuttigen, inclusief soep, brood, meestal iets lekkers en fruit na.

 

Naast onze eigen activiteiten zijn er ook nog andere (lotgenoten)-groepen actief, die hun eigen activiteiten hebben, zoals:

  • Oogcafé – bijeenkomsten voor blinden en slechtzienden
  • Showdown – sport voor blinden en slechtzienden
  • Autgoing – lotgenoten bijeenkomst voor mensen met autisme
  • Fruitig Geflip(t) – smartlappen- en levensliederen koor
  • Vodati – volksdansen voor ouderen
  • MTG Tiel – jongeren gezelschapsspellen bijeenkomst (vooral Magic)
  • Roze Soos – bijeenkomst voor LIBTHQ+
  • Fotogroep De Positieven – bijeenkomst voor (hobby-)fotografen.
Groepen Overzicht
Oog Café
Vodati